Bøger / faglitteratur til børn / pop-op bøger

3D-bog om hajer : kom helt tæt på havets stærkeste jægere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2015

af

af

Helle Laursen

d. 25. nov. 2015

Tag med på eventyr ind i kroppen eller med under havets overflade, for at se på hajer. To gennemillustrerede fagbøger hvor fem af opslagene er i 3D. For 6-14 år.

I "3D bog om menneskets krop" beskrives kroppen og dens funktioner. Gennem de tolv opslag fortælles om kroppens vitale dele. Knogler og muskler, hjernen, øjet, åndedrættet og fordøjelsen er illustreret med pop-up modeller. "3D bog om hajer" er bygget op på samme måde. Her inviteres man ned under havets overflade og får indblik i hajernes super-sanser, hvordan de jager og alle de mange forskellige hajarter. Bagerst i bøgerne er der et stikordsregister.

To flotte pop-up bøger fyldt med spændende og fascinerende facts. En om menneskets krop og en om hajer. Begge er fyldt med utrolig flotte, farverige og detaljerede illustrationer og fem af dem er i 3D. Illustrationerne veksler mellem foto og tegnede figurer til forklaring af for eksempel hajernes fødekæder eller hvordan hud og hår pakker kroppen ind. Teksten er tilrettelagt med en overordnet tekst, som suppleres med mange små tekster, der er knyttet til de mange detaljetegninger og fotos. I begge bøger er der meget at gå på opdagelse i.

Der er mange andre bøger om begge emner, disse to er rigtig flotte og bestemt en appetitvækker til mere læsning. Forlaget har udgivet andre 3D bøger, blandt andet 3D bog om regnskoven.