Bøger / faglitteratur til børn

3D bog om havet : en rejse fra vandoverfladen til havbunden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 1. sep. 2009

Denne 3D-bog med panoramasider henvender sig til oplevelsesivrige børn i alderen 8-10 år, som dog først selv vil være i stand til at læse teksten fra omkring 10 år. I udlånet til fritidsbrug vil bogen sælge sig selv, selvom den ikke vil være så holdbar i bibliotekssammenhæng med sine tableauer.

Havbunden gennemgås på 29 sider fra kystzonen til dybhavet med en intro om zoneopdelingen og havets cyklus. Hvert andet kapitel har et opslag med en kort præcis brødtekst samt rigtig mange billeder med tilhørende billedtekster, og hvert andet opslag har et tableau med kort brødtekst og bestemmelsesnøgle med kort tilhørende tekst. Sprogligt vil oplysningerne skulle formidles til målgruppen, idet den kompakte tekst er mættet med informationer. Indholdet vil via sin opbygning fange målgruppen.

Jeg har ikke umiddelbart kendskab til lignende tableau-bøger om samme emne, mens der i (06/34) kom 3 bøger - Lyszonen, Tusmørkezonen og Mørkezonen samt Tidevandszonen (06/43) - alle af Henrik Carl, der alle er mere dybtgående samt De dybe oceaner (08/18) og den noget ældre Havets hemmeligheder (99/36).

Spændende, men skrøbelig bog til udlånet - eventuelt til brug på stedet for naturinteresserede børn i alderen 8-10 år.