Bøger / skønlitteratur / noveller

43 bagateller : kortprosa


Beskrivelse


43 korte episoder om forskellige menneskers skæbner og deres relationer til andre. Måske er episoderne bagateller i det store billede, men dramatiske nok for den enkelte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 3. apr. 2018

43 korte episoder om forskellige menneskers skæbner og deres relationer til andre. Måske er episoderne bagateller i det store billede, men dramatiske nok for den enkelte. For læsere af noveller og nordisk litteratur.

Bogen er en samling af 43 små episoder, der hver især er på præcis 301 ord og som handler om lidt af hvert. Der er fx en episode om en ung kvindelig jounalist, der oplever at en ældre mandlig kollega gør uønskede tilnærmelser, en anden episode handler om en mor, som er mere interesseret i sin telefon end i sit barn i barnevognen, og en tredje episode om en datter, der falder i søvn ved sin fars dødsleje. Alle episoderne er bygget op om en problematisk relation, der på en eller anden måde udløser et lille eller stort drama. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Findes der kobberrør i himlenI Afrika er der mange søde børn og I Afrika er der mange søde børnBogen er en samling af 43 små episoder, der hver især er på præcis 301 ord og som handler om lidt af hvert. Der er fx en episode om en ung kvindelig jounalist, der oplever at en ældre mandlig kollega gør uønskede tilnærmelser, en anden episode handler om en mor, som er mere interesseret i sin telefon end i sit barn i barnevognen, og en tredje episode om en datter, der falder i søvn ved sin fars dødsleje. Alle episoderne er bygget op om en problematisk relation, der på en eller anden måde udløser et lille eller stort drama. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Findes der kobberrør i himlen og .

Hurtiglæst kortprosasamling, der kommer omkring lidt af hvert. Desværre er det lidt som om, at formen i flere tilfælde spænder ben for, at indholdet for alvor kan udfolde sig. Teksternes korte form og fokus på forskellige temaer som magtforhold, skam og sociale medier gør dog flere af dem oplagte til danskundervisningen i gymnasiet.

BalancekattenHjort eller hare af Viggo Bjerring og Hjort eller hare af hans Otto Jørgensen er også små samlinger med lignende kortprosafortællinger om følelser og relationer mellem menneskerBalancekatten af Viggo Bjerring og af hans Otto Jørgensen er også små samlinger med lignende kortprosafortællinger om følelser og relationer mellem mennesker.


Kristeligt dagblad

d. 7. juli 2018

af

af

Peter Stein Larsen

d. 7. juli 2018