Bøger / faglitteratur

45 myter og halve sandheder fra verdenshistorien


Beskrivelse


En række myter fra verdenshistorien forklares eller afkræftes. F.eks. Kleopatras død, hvorfor man troede at jorden var flad og David Hasselshofs indflydelse på Berlinmurens fald. Bogen kommer omkring både alvorlige og spøjse myter der er opstået gennem tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2013

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 16. okt. 2013

Uforpligtende lystlæsning for de historieinteresserede lånere, der gerne vil læse lettere tilgængeligt materiale som fx tidsskriftet "Alt om historie".

Bogens forfatter, Thomas Oldrup, har på samme forlag og i helt samme udseende tidligere udgivet 45 myter og halve sandheder om 2. Verdenskrig. Denne bog ligger helt i forlængelse af denne med dens små og letlæste forklaringer på næsten alt mellem himmel og jord. Af eksempler på myter, der forklares, kan nævnes Potemkins kulisser, prostitution som verdens ældste erhverv eller hvad orkestret spillede, da Titanic gik ned. Bortset fra vignetterne til de 45 artikler er der ingen illustrationer, men til gengæld er de enkelte historier kun to-tre sider lange. Oldrup nævner de kilder, han lægger til grund, men bogen kan ikke anvendes som opslagsbog, idet der ikke er noget register. Overskrifterne i indholdsfortegnelsen er dog ganske oplysende om indholdet.

Bogen efterfølger Oldrups tidligere bøger i samme stil. Minder også om Lars Bugges bøger om konspirationsteorier.

En populærvidenskabelig og lettilgængelig bog, der kan fornøje og underholde de historieinteresserede.