Bøger / faglitteratur / opskrifter

5:2 diæten : boost din forbrænding, dit helbred og din hjerne : spis hvad du vil 5 dage om ugen, 2 dage med let faste


Beskrivelse


Om tankegangen bag 5:2-diæten, herunder den bagvedliggende medicinske og psykologiske forskning, og praktiske oplysninger om diæten. Til sidst et afsnit med forslag til måltider og snacks på fastedagene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 30. juli 2013

En diætbog der henvender sig til alle, der ønsker at gå igang med 5:2-diæten.

En ny diæt har set dagens lys, 5:2-diæten. Man spiser, hvad man har lyst til 5 dage om ugen og faster 2 dage om ugen. Det er lidt en sandhed med modifikationer, da man på fastedagene må indtage max 500 kalorier og på spisedagene selvfølgelig ikke må overspise. Idéen bag diæten er den, at man med to (eller flere) fastedage i ugeskemaet indtager samlet færre kalorier end man ellers ville, selv om man ikke decideret spiser slankemad resten af ugen. Der er også videnskabelige resultater bag, der viser, at man mindsker risikoen for kræft, type-2 diabetes, hjertekar-sygdommme m.m. ved at spise på 5:2-måden. Forfatteren bag bogen har selv prøvet mange slankekure, men er først lykkedes med en livsstilsændring efter hun hørte om 5:2-diæten i et tv-program. Hun har derfor skrevet denne vejledningsbog, som hun selv stod og manglede. Bogen er delt i tre: 5:2 revolutionen, På din egen måde og Maden. I første del hører man primært om 5:2-principperne samt forskningen bag. I anden del lærer man at passe diæten ind i sit eget liv og tredje del er primært omkring maden, kalorierne og opskrifter. Til sidst i bogen er links og hjælpemidler omkring 5:2-diæten.

Det er den første bog, der er skrevet om 5:2-diæten. Der findes rigtig mange andre diæt-og slankebøger, men 5:2 er tilsyneladende en ny tilgang til emnet.

En god og saglig vejledningsbog til 5:2-diæten med både forskningsresultater, indpasning af diæten i ens eget liv og opskrifter.