Bøger / faglitteratur / opskrifter

5:2 kuren : gør let faste til en del af din hverdag : tab dig, bliv sundere og lev længere


Beskrivelse


2 dage skal kalorieindtaget begrænses til 5-600 kalorier, mens resten af ugen spises som man plejer. Med 40 opskrifter, tips, kalorietæller m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 7. aug. 2013

En ny slankekur eller en mulighed for at ændre livsstil som er blevet en stor succes i England. Kuren vil helt af sig selv blive meget efterspurgt, og denne bog er hjulpet på vej af omtale i tv, dag- og ugeblade. Ifølge bogen skulle denne livsstil med moderat faste tiltale mænd.

Michael Mosley er læge og arbejder som journalist og tv-vært, mens Mimi Spencer er journalist og skriver om bl.a. mad og mode. Bogen er delt i tre afsnit, hvor det første giver en videnskabelig begrundelse for, hvorfor det er en god idé at følge kuren, der består af fem dage med almindelig kost og to dage med let faste. Kuren virker veldokumenteret med kildehenvisninger og formidles godt. Det midterste afsnit er opskrifter til fastedagene, hvor mænd må få 600 kcal og kvinder 500 kcal fordelt på to måltider. Det er delikate små retter, fint præsenteret med fotografier og nemme opskrifter. Det sidste afsnit er breve fra mennesker, der alle har haft stor succes med kuren, som vi kender det fra de amerikanske kure.

5:2 diæten er netop blevet oversat, og den fortæller også om teorien bag kuren og har opskrifter. Derudover er der planlagt to danske bøger om 5:2 kuren.

Ophavsmanden til kuren har lavet en god introduktion til principperne med opskrifter, så alle bare kan gå i gang. Metoden virker som en overkommelig måde at spise mindre på og dermed opnå vægttab og et sundere liv. Det hele præsenteres i et tiltalende layout.