Bøger / faglitteratur / opskrifter

5:2 kurens kogebog : lækre måltider med under 100, 200, 300 og 400 kalorier til let faste


Beskrivelse


150 forslag til madretter fulde af næring og med lavt kalorieindhold, som gør det let at indarbejde 5:2 princippet i dagligdagen. Alle retter er kalorieberegnet og bogen indeholder måltidsplan til både mænd og kvinder for en hel måned.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 11. dec. 2013

Bogen er oplagt for alle, der følger 5:2 kuren, men kan godt bruges selvstændigt, da den kort præsenterer kuren. Den kan også bruges af andre, der søger opskrifter på retter, som er velegnet som slankekost.

Bogens forfatter Mimi Spencer skrev sammen med kurens ophavsmand Michael Mosley bogen 5:2 kuren, og denne bog er en opfølger med flere opskrifter. I kogebogen er der anvisninger på, hvilke basisvarer det er praktisk at have og forslag til dagsmenuer. Retterne er baseret på planter og protein, da det giver store portioner og mæthedsfornemmelse på få kalorier. Opskrifterne er til flere personer, når det er praktisk, og hele familien kan spise det samme ved at tilføje kulhydrater som ris og pasta til retten. Der er en del asiatisk inspirerede opskrifter, der er ganske hotte, og generelt bruges der godt med krydderier. Opskrifterne er gennemarbejdede og ligetil. Der er også anvisninger på retter, som kræver et minimum af køkkenarbejde.

5:2 kuren og 5:2 diæten har få opskrifter og meget teori, mens denne ligner 5:2 kogebogen med lidt teori og mange opskrifter. Begge kogebøger er inspirerende og med forskellige opskrifter. Der er mange andre gode kogebøger med kaloriefattige retter som fx udgivelserne fra vægtkonsulenterne, hvor opskrifter fint kan bruges i 5:2 kuren.

En kogebog med gode opskrifter på slankemad, der både kan bruges til 5:2 kuren og som inspiration til almindelige sund mad.