Bøger / faglitteratur

50 begivenheder : højdepunkter i verdenshistorien


Beskrivelse


Beskrivelser af 50 begivenheder der har rykket verdenhistorien. For historieinteresserede og til opgaveskrivning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 3. nov. 2017

Er du til store begivenheder i verdenshistorien og/eller er du ude efter en forholdsvis kort beskrivelse af begivenheder der har rykket verdenhistorien? Så bør du kigge nærmere på denne bog og dens indhold. For den historieinteresserede eller til opgaveskrivning.

"50 begivenheder" beskriver 50 højdepunkter i verdenshistorien. Læs eksempelvis om slaget ved Salamis, De moderne olympiske lege eller om afskaffelsen af apartheid. Bogen er kronologisk opbygget og hvert nedslag beskrives på cirka seks sider. Teksten er løbende flankeret af forskellige former for billedmateriale og afsluttes med et register med interne henvisninger.

Jeg er selv meget historieinteresseret og har derfor læst denne bog med stor interesse og er bestemt ikke blevet skuffet. Teksten og beskrivelserne er forholdsvise korte men indeholder stadig de vigtigste informationer om emnerne der beskrives. Ydermere er bogen rimelig letlæst på trods af emnernes meget blandede karakter. Jeg har brugt nogle timer i bogens selskab og regner bestemt med at vende tilbage senere.

For yderligere litteratur og nedslag i verdenshistorien se: Historiske hovedlinjerVerdenshistorie. Bind 1 : Fra klassisk til førmoderne tid eller tobindsværket Verdenshistorie. [Bind] 1For yderligere litteratur og nedslag i verdenshistorien se: Historiske hovedlinjer eller tobindsværket Verdenshistorie. [Bind] 1.