Bøger / faglitteratur

50 opfindelser : højdepunkter i teknologien


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. okt. 2015

Nogle af bogens 50 teknologiske højdepunkter er fx nylon, tandbørsten, mobiltelefonen, internettet, fjernsynet og nanoteknologi. For dig, som læser om teknologi. Kan bruges til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Danske forskere præsenterer her 50 højdepunkter i teknologien. Om udvalget af højdepunkter: "I denne bog om nogle er de væsentligste opfindelser fra de tidligste civilisationer til i dag er det både inspiration og perspiration, der er i fokus. Et væsentligt kriterium for valget af bogens opfindelser er, at de har fået værdi for marked og samfund." Første teknologiske højdepunkt er "Papyrus og papir". Herefter følger så forskellige teknologier som de gotiske katedraler, raketter, regnemaskinen, øl, olie, plast, det elektriske lys, automobilen, flyvemaskinen, samlebåndet, p-pillen, bioteknologi og den personlige computer. Hvert faktaafsnit ledsages af illustrationer. Efterskrift med overskriften "Opfindelsernes verden". Bogen er 3 bind af forlagets forskningsbaserede serie "50 højdepunkter".

Flot og velskrevet værk, der formidler teknologiske højdepunkter, så alle interesserede kan være med.

Kan oplagt sammenlignes med de andre bind serien: 50 ideer der ændrede verden50 opdagelser og 50 opdagelserKan oplagt sammenlignes med de andre bind serien: 50 ideer der ændrede verden og .


Weekendavisen

d. 30. okt. 2015

af

af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 30. okt. 2015


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2016

af

af

Søren Hindsholm

d. 19. jan. 2016