Bøger / faglitteratur til børn / biografier

50 samfundstænkere


Beskrivelse


Introduktion til bl.a. filosoffer, sociologer, politiske tænkere og økonomer, som gennem tiden har formuleret tanker om samfundets indretning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 7. aug. 2009

Der vil være brede anvendelsesmuligheder for denne præsentation af 50 samfundstænkere, både i samfundsfag i gymnasiet og i videre uddannelsesforløb, hvor tekster af nyere filosoffer, sociologer, økonomer etc. indgår i undervisningen.

Forfatterpanelet tæller 36 navne, de fleste fra universitets- eller gymnasieverdenen. De 50 samfundstænkere præsenteres kronologisk med Platon som den første og den amerikanske økonom Stiglitz, der er født 1941, som den sidste. Vægten ligger på nyere navne, således har halvdelen fødselsår i 1900-tallet. Hver artikel indledes med et portræt i farver på venstresiden. Teksten har først en kort biografisk del og så følger en præsentation af den biograferedes idéer i et alment tilgængeligt sprog. Artiklerne er typisk 10-15 sider og afsluttes med litteraturhenvisninger.

Filosofisk leksikon, 2008 er fra samme forlag, i samme omfang og udstyr og omtaler i øvrigt en del af samfundstænkerne i en kortere form. Sociologiske tænkere, 2009 giver en mere omfattende præsentation af syv moderne teoretikere.

En opslagsbog i et godt udstyr, der i 10-15 sider lange artikler præsenterer samfundstænkere i et alment tilgængeligt sprog. For flere af de nyere, vil det være vanskeligt at finde tilsvarende introduktioner andre steder på dansk.


Religion

2009, nr. 4

af

af

Ole Bjørn

2009, nr. 4