Bøger / faglitteratur / håndbøger

50 whiskyer du skal smage før du dør


Beskrivelse


Forfatternes bud på en hitliste over 50 store whiskyer fra hele verden. Desuden om de vigtigste hovedtyper, fremstillingsmetoder og historier fra whiskyens forunderlige verden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. okt. 2008

Absolut en voksende målgruppe til bøger om glæden ved whisky. Målgruppen består traditionelt af voksne mænd, men jeg får fx også lånerforespørgsler fra unge mænd, hvor det er lidt kult også at vide noget om whisky.

3 whisky-entusiaster, Henrik Steen Andersen, som er vin- og spiritusanmelder på Politiken, Jens Linde, der skriver om whisky i tidsskriftet Smag & behag og Jens Tholstrup, medstifter af Dansk Malt Whisky Akademi, http://www.dmwa.dk/, skænker alle gavmildt af deres viden om whisky. De har udvalgt de absolut bedste 50 whiskyer på et bugnende marked, der tæller mere end 5.000 forskellige mærker. Om valget skriver de bl.a. i forordet: "Det valg, vi foretog, skete efter grundige tests. Men det er og bliver forfatternes subjektive valg og kan derfor - som valget af spillere - både diskuteres og udsættes for kritik". Nu er jeg selv stadig en absolut novice, trods en årlig smagning, og det er absolut berigende at læse en bog af mænd, der faktisk ved, hvad de skriver om. Beskrivelsen af de 50 whiskyer er inddelt i et afsnit om det skotske højland, lavland og øerne. Der er afsnit om blended og grain whisky. Også whisky fra Irland og Japan, og Bourbon fra USA og Canada. Whisky nr. 50 er japansk og overskriften lyder: håndteres som nitroglycerin.

Der findes en del gode whiskybøger, og denne er et oplagt supplement til hylden.

Dejlig mandfolkebog, hvor kvinder gerne må kigge og smage med, og hvor konkret whiskysmagning gøres interessant og lige til at prøve selv.


Kristeligt dagblad

d. 20. okt. 2008

af

af

Poul Nielsen

d. 20. okt. 2008


Politiken

d. 18. okt. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. okt. 2008


Information

d. 11. dec. 2008

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 11. dec. 2008


North-debat

Nr. 96 (2009) = North-art magazine nr. 110 (2009)

af

af

Bent Petersen

Nr. 96 (2009) = North-art magazine nr. 110 (2009)Informationer og udgaver