Bøger / faglitteratur / opskrifter

500 cocktails


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 24. nov. 2008

Drømmer man om cocktails, cocktailparties eller blot om at tømme skabet for diverse sjatter på en sjov måde, er her vejen til the dream come true. Oven i købet med reparationscocktails til dagen derpå.

Den første bog om cocktails blev udgivet i 1862, de hittede for alvor i 1920'erne med spiritusforbudet i USA, hvor udrikkeligt spiritus skulle gøres drikkeligt, og i disse år er ingen fest (næsten) en fest uden cocktails. Bogen har foruden de lovede 500 drinks, inkl. varianter over udvalgte, fx daiquiri, sea breeze mv., også alt om udstyr, glas og teknikker. Omtalte cocktails er delt op i "høje slanke klassikere", "bobler og brus", "sommerdrinks", "chick and cool" mv. og har også dem uden alkohol med foruden de føromtalte "tømmermændscocktails". Desuden et ingrediens- og cocktailregister. Bortset fra varianterne, har hver cocktail sit opslag med lidt historie/tips, ingredienser og udførelse. Endelig et næsten tørstfremkaldende billede som på mest inspirerende måde viser det færdige resultat. Bogen er i et lille kvadratisk og handy format.

Der er flere gode netsider, fx Drinksdatabasen, Shake-it og The webtender, og også flere bøger med drinks og cocktails. Den nyeste af slagsen er Politikens bog om drinks & cocktails, 2005. I forhold til sidstnævnte har denne flere varianter med.

En fin og inspirerende bog i handy format når cocktailbehovet opstår. Tip: Lad det aldrig komme så vidt, at der er brug for en "hair of the dog" eller en "bullshot" dagen efter.