Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

6 år på havet : 35.000 sømil mellem 6 verdensdele


Beskrivelse


Familien på far, mor og søn sejler jorden rundt i deres båd Bess og beretter om hverdagslivet i cockpittet, mødet med eksotiske kulturer, bl.a. i Venezuela, men også om savnet af familien i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2008

af

af

Birgit Hald

d. 5. maj 2008

Bogen kan læses med udbytte af alle yndere af sørejseskildringer og især af de der drømmer om eller planlægger selv at sejle på langtur under varmere himmelstrøg.

Stine og Niels Østergaard er henholdsvis lærer og læge, og deres søn var 2 1/2 år da de i 1996 solgte hus og praksis, købte stålbåden Bess og begyndte en sejltur der - med afbrydelser - kom til at vare 6 år. De fortæller på skift i et godt, dagligdags sprog om de fantastiske, spændende og dramatiske oplevelser familien havde undervejs, og af og til er der uddrag af Stines dagbog fra turen samt citater fra bådens logbog. Læseren er med på de idylliske ankerpladser i laguner med krystalklart vand, på besøg hos oprindelige folk og på kryds mellem pirater og kuling på kuling i Rødehavet, hvorfra forsidens flotte foto stammer. Det er en alsidig beskrivelse af familiens sejltur, men der er hele tiden fokus på familiens trivsel og det at opleve med åbent sind og leve i nuet. Bogen er illustreret med gode fotos fra rejsen, men kun den halvdel af dem der er samlet midt i bogen er i farver, og de sort/hvide er desværre lidt utydelige. Bagest er der en ordliste for landkrabber og diverse fakta om båden.

Der udkommer jævnligt skildringer af lange sejlture Denne har specielt fokus på familielivet og giver baggrundsviden om de fremmede kulturer familien besøger, men ikke i samme omfang som i Troels Kløvedals bøger.

En velskrevet og forholdsvis traditionel rejseskildring af en families tur jorden rundt i egen båd.