Bøger / faglitteratur

7 mindfulness principper for ledere : ultimativ guide til at styre sikkert gennem krisen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 5. jan. 2012

Bogen henvender sig først og fremmest til ledere med interesse for mindfulness, men også andre kan få glæde af såvel bogens budskab om at være fuldt til stede i nuet som de træningsteknikker Charlotte Mandrup præsenterer.

Mandrup har i forvejen skrevet tre bøger om mindfulness, og hun har gennem en del år undervist ledere og medarbejdere i emnet. I denne bog beskriver hun, hvordan ledere kan bruge mindfulness i forbindelse med det personlige lederskab. Bogen består af to dele. I første del gennemgås de syv principper: beginner's mind, ikke-bedømmelse, aversion og tiltrækning, tålmodighed, ikke-ambition, accept og letting-go. Bogens anden del giver gode anvisninger på, hvordan man selv kan træne sin selvindsigt, opmærksomhed, kropsbevidsthed og sit åndedræt for at få mere ro og energi. Bogen er velskrevet, let tilgængelig og fyldt med genkendelige eksempler samt citater fra ledere om, hvordan de bruger principperne. Læseren bliver ikke automatisk mere effektiv eller opmærksom efter gennemlæsning af bogen, men hun kan begynde at øve sig.

7 mindfulness principper for ledere ligger fint i forlængelse af Mandrups tidligere udgivelser om emnet, og de er ret efterspurgte. Inger Høedt-Rasmussens Mindfulness : et helhedssyn på liv og ledelse, 2005 har samme målgruppe, men den præsenterer et bredere syn på mindfulness og er ikke så let tilgængelig.

Let tilgængelig bog om mindfulness med praktiske anvisninger på, hvordan ledere og andre kan træne og bruge mindfulness i hverdagen.