Bøger / faglitteratur

7 ting vi plejer at tro på


Beskrivelse


Introducerer en række af de vigtigste problemstillinger i den moderne naturvidenskab: gud, ting, loven, logik, viden, psyken og den frie vilje. Forklarer hvorfor det er vigtigt, at vi forstår begreber som naturlove, psyke og viden rigtigt og ikke forfalder til ureflekterede fordomme.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2017

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 8. juni 2017

Bog om 7 ting som vi plejer at tage for givet og hvorfor det er vigtigt at forstå dem rigtigt. For dem der er til filosofi og naturvidenskab.

Bogen starter med en indledning, hvor forfatteren fortæller om, at hans snart 50 år lange karriere som biokemiker, har gjort at han må erkende, at visse af de ting vi tager for givet er forkerte. Herefter følger seks kapitler, der hver især gennemgår de syv ting: gud, ting, loven, logik, viden, psyken og den frie vilje. Efter de syv ting, kommer der et efterskrift, der diskuterer forskellen på det værende og det blivende. Derefter kommer et appendiks, ordforklaringer og litteratur. Forfatteren har tidligere udgivet Samfundets naturhistorieBiosemiotik og BiosemiotikBogen starter med en indledning, hvor forfatteren fortæller om, at hans snart 50 år lange karriere som biokemiker, har gjort at han må erkende, at visse af de ting vi tager for givet er forkerte. Herefter følger seks kapitler, der hver især gennemgår de syv ting: gud, ting, loven, logik, viden, psyken og den frie vilje. Efter de syv ting, kommer der et efterskrift, der diskuterer forskellen på det værende og det blivende. Derefter kommer et appendiks, ordforklaringer og litteratur. Forfatteren har tidligere udgivet Samfundets naturhistorie og .

En bog, der får en til at tænke over naturvidenskabelige ting, man normalt har taget for givet. Måske er det ikke så sundt at tage ting for givet? Bogen er overskueligt bygget op, sproget er til tider meget fagligt og kan være svært at forstå. På den måde henvender bogen sig primært til dem, der er velbevandrede inde for emnet.

Jeg har ikke kunne finde noget der minder om denne. Men hvis man har interesse i filosofi og naturvidenskab, så vil denne bog også have interesse.


Kristeligt dagblad

d. 7. juli 2017

af

af

Søren Hindsholm

d. 7. juli 2017


Social kritik

Årg. 29, nr. 151 (2017)

af

af

Peter Thielst

Årg. 29, nr. 151 (2017)


Religion

2017, nr. 4

af

af

Finn Stefánsson

2017, nr. 4