Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

75 strikkede blomster : smukke moduler, der kan samles til tæpper, tilbehør, puder og meget mere


Beskrivelse


Strikkeopskrifter på blomster, der kan sammensættes til en lang række ting såsom tæpper, puder og kort.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 7. aug. 2015

75 strikkede blomster, som kan sammensættes til en lang række ting. Nok især for de lidt ældre strikkere.

Bogen indledes med en hjælp til at komme i gang: Oversigt over nødvendigt udstyr, valg af garn, strikkefasthed, forkortelser, læsning af diagrammer og en beskrivelse af en lang række teknikker. Derefter følger opskrifterne, som har en side hver. Alle har billede, oversigt over hvilket garn og pinde, der skal bruges og en arbejdsbeskrivelse. I bogens sidste del foreslås 6 forskellige måder hvorpå blomsterne kan samles til fx tæpper, puder og kort. Omfattende indeks. Nogle opskrifter kræver også kendskab til hækling. Bogen er hæftet. Dette er forfatterens 5. bog på dansk - hun har et stærkt fokus på mønsterstrik og har tidligere arbejdet med blomster i sine bøger.

En grundig bog med masser af inspiration til de blomsterglade. Nogle af mønstrene er meget smukke - andre er ikke helt så inspirerende. På trods af de gode intentioner og forklaringer til begyndere mener jeg, at der kræves en del strikkeerfaring for at mestre de fleste af opskrifterne.

Forfatterens egen 100 blomster i hækling og strikStrikkede blomster fra 2012 beskæftiger sig med blomster der kan bruges som pynt på tøj og tekstiler - disse er dog "løse" og ikke i moduler som disse. Desuden findes Strikkede blomster som dog er mindre omfattendeForfatterens egen 100 blomster i hækling og strik fra 2012 beskæftiger sig med blomster der kan bruges som pynt på tøj og tekstiler - disse er dog "løse" og ikke i moduler som disse. Desuden findes som dog er mindre omfattende.Informationer og udgaver