Bøger / skønlitteratur til børn / roman

8 ting, du aldrig ville turde


Beskrivelse


Skriv en sexnovelle til årsprøven i 9. klasse! Chat med en pædofil eller gå i skole uden trusser! Fire veninder udfordrer hinanden og lærer en masse om sig selv undervejs.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 14. dec. 2015

Fire meget forskellige veninder i 9. klasse udfordrer hinanden på alt det med sex, selvværd og fremtidsdrømme. For alle mellem 13 og 16 år.

Jamila er glad for sin krop og drømmer om at forføre sin lærer. Lisa hader sport, elsker burlesk og forsøger at blive venner med sin topmave. Vick er smuk som en model, men går kun op i basket. Kay forsøger at holde styr på sin alkoholiske mor og klæder sig kun i androgynt tøj. Pigerne bor i en mindre svensk by og kan næsten ikke vente på at skolen er slut. De laver en pagt om at udfordre hinanden på alt fra at gå i skole uden trusser, at chatte med en pædofil og købe kondomer. Selvom enkelte af udfordringerne er ved at gå helt galt, lærer de en masse om sig selv undervejs. Det svenske forfatterpar har ikke tidligere udgivet bøger sammen, men har hver især skrevet flere ungdomsbøger.

Skøn ungdomsbog, som ikke lægger fingrene imellem. Man kommer helt ind under huden på pigerne og bogen er underholdende hele vejen igennem.

Forskellige pigetyper beskrives også i 7 døgn for osFire piger, et par jeans og plottet kan minde om en mere voksen udgave af Fire piger, et par jeansForskellige pigetyper beskrives også i 7 døgn for os og plottet kan minde om en mere voksen udgave af .


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 3 (2016)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 3 (2016)Informationer og udgaver