Bøger / faglitteratur

896 år : tempelriddernes hemmelige plan


Beskrivelse


Gennemgang af, hvorledes tempelridderne siden ordenens stiftelse i 1118 har arbejdet for at indføre en ny kristendom baseret på fællestræk i jødedommen, kristendommen og islam. Undervejs beskrives tempelriddernes historie og deres betydning for den vestlige verdens forhold til religion og videnskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. mar. 2014

Kan formidles til historisk interesserede og er rent guf for dem, som sluger alt om historiske mysterier.

Erling Haagensen, som bl.a. har udgivet Bornholms mysterium: på sporet af tempelherrernes hemmelighed og den glemte videnskab skriver her endnu en bog, hvor han virkelig formår at rykke "tankehatten" forsvarligt om ørerne på læseren og præsenterer tempelriddernes mysterium overbevisende og fascinerende. Omdrejningspunkt er atter Tempelriddernes orden, der officielt begynder deres aktivitet i Jerusalem 1118. Ordenen bliver opløst af pave Clement i 1312 og 18. marts 2014 (næsten i skrivende stund) er det netop 700 år siden Ordenens sidste stormester Jacobus Burgundius de Molay bliver brændt på bålet. EH kæder så de 896 år tempelridderne var en magtfaktor sammen med det spændende, han afslører med afsæt i den spanske historiker Juan Garcia Atienzas afsløringer (2001) om tempelriddernes hemmelige plan om at indføre en ny kristendom baseret på de tre religioner jødedom, islam og kristendom. Jeg var både overordentligt godt underholdt og dybt fascineret af bogen, der indeholder mange spændende tanker, refleksioner og overvejelser, alt sammen bakket op viden, logik og henvisninger til kildemateriale.

Der er en del bøger om tempelridderne fx en hurtig introduktion som Tempelriddernes hemmelige historie af Susie Hodge, men nærværende bog skiller sig absolut positivt ud.

Et must på hylden med bøger om tempelriddere. Læsere på de fleste biblioteker.


Politiken

d. 14. juli 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. juli 2014


Weekendavisen

d. 23. maj 2014

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 23. maj 2014Informationer og udgaver