Bøger / faglitteratur / vejledninger

A-Z - kærlighed & seksualitet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2010

af

af

Lis Pedersen

d. 21. sep. 2010

Bogen henvender sig til dem, der gerne vil vide, hvad sex er for en størrelse: seksuelt og følelsesmæssigt, men også til dem, der undrer sig over, hvorfor det så ofte går galt for dem selv og for andre.

Rahm er sexologisk rådgiver og parterapeut, denne bog er hendes første udgivelse. I en lang række alfabetiske artikler fortæller hun nøgternt og enkelt om, hvordan forskellige former for sex foregår. Hvad der sker i forskellige situationer og under givne forhold, fx når en familieforøgelse skal forberedes og finder sted. Her beskrives både perioden før graviditeten er en realitet, selve graviditeten og tiden efter fødslen, hvad manden og hvad kvinden oplever, konflikter, når forældrene ikke bor sammen, når 2 af samme køn skal have børn sammen. I de fleste artikler kommer Rahm således meget bredt rundt om emnet, er åben for mange forskellige sexfantasier, men er klar, når det gælder tvang på enhver måde: Begge skal have lyst. Sproget er ligetil og specielle ord forklares. Seidelins illustrationer er både sensuelle og informative.

Der er i mange år ikke kommet en så bred seksualvejledning som denne, praktisk taget alle er målrettet specielle grupper, hvad enten det angår alder eller seksuel observans.

Det er en meget smuk og informativ bog, som kan bruges af alle. Unge og yngre mennesker vil være godt tjent med at få denne bog udleveret, hvis de tør spørge.