Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Åben og undersøgende matematik


Beskrivelse


Introduktion til åbne matematikopgaver og deres anvendelse i matematikundervisningen. Med eksempler på opgaver, som er inddelt i seks typer: svaret er givet, manglende oplysninger, regnehistorier, undersøgelser, modellering og nye begreber.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. juni 2015

Et hav af kreative, åbne matematikopgaver til elever gennem hele grundskoleforløbet. Opgaverne udfordrer både de dygtigste og de svageste elever og rummer gode muligheder for både differentiering og inklusion. Bogen har relevans for grundskolens matematikundervisere.

Bogen indledes med en kort læsevejledning og introduktion til bogen og dens åbne opgaver. Dernæst er fokus på de åbne opgaver, som er inddelt i seks typer af opgaver: svaret er givet, manglende oplysninger, regnehistorier, undersøgelser, modellering og nye begreber. De enkelte opgaver kan laves uafhængigt af hinanden. De kan laves individuelt, men de kan også laves i små eksperimentgrupper.

Udgivelsen giver gode muligheder for at variere matematikundervisningen og gøre eleverne bevidste om, at matematik er meget mere og meget sjovere end bare at regne. Bogen rummer også gode muligheder for at både de svage og fagligt dygtige kan byde ind på matematikopgaver på en anden måde end ellers, da opgaverne rummer mere end ét rigtigt facit.

Bogen er et godt supplement til og en god udvidelse af den daglige matematikundervisning. Ønsker man mere af den slags, kan titlerne i serien "Eventyrlig matematik", som er en række skønlitterære fortællinger om matematikere og matematik kombineret med matematiske opgaver, anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. okt. 2015

af

af

Ole Haubo Christensen

d. 9. okt. 2015