Bøger / skønlitteratur / roman

Åbent hus : krimi


Beskrivelse


Krimi. Emma Sköld kæmper med en sag, hvor flere myrdes efter fremvisninger af huse til salg. Hvordan hænger dødsfaldene sammen, og hvordan går det med Emmas og søsteren, Josefins, brogede privatliv?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. sep. 2014

De umættelige læsere af nordiske krimier og Sofie Sarenbrants efterhånden faste læsere skal nok finde frem til denne nye bog.

Bogen er tredje bind i den fortsatte historie om Emma Sköld og hendes aktiviteter i privatlivet og som kriminalassistent, og den følger helt samme opbygning og litterære stil som fx den tidligere Døden løber maraton. Der er et stort persongalleri med flere sammenhænge mellem personerne, som alle har en rolle at spille i sagen om flere personers død i forbindelse med fremvisning af huse til salg. I korte kapitler følger vi også en mystisk person - måske morderen. Også denne gang spiller Emmas søster, Josefin, en central rolle sammen med såvel Emmas tidligere kæreste og nuværende stalker, Hugo, og hendes kæreste, Kristoffer, der er far til hendes kommende barn. Gode politikollegaer er sammen med skumle ejendomshandlere og -mæglere med skjulte dagsordener og ikke altid rene hænder andre aktører i denne spændende og godt fortalte historie, der slutter skummelt og truende i forhold til fremtiden for Emmas lille familie i kommende bind.

Sarenbrants bøger er direkte sammenlignelige, men ellers er også fx Camilla Läckberg og Mari Jungstedt på samme bølgelængde og med samme spændingsniveau.

Der er ikke tale om en banebrydende krimi, men effektiv underholdning med interessante aktører og en herligt truende slutning. Forfatteren viser sig endnu engang at kunne skyde med skarpt, når hun bruger fingrene med den store pistolformede fingerring på sit tastatur.