Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Åh nej, Jens og Liv


Beskrivelse


Jens, Liv og far er i tog på vej til Ry, hvor farfar bor. Far sover, så da de i hast står af toget i Ry, er det måske ikke fars taske, de fik med ud af toget?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. juni 2016

Jens, Liv og far er på tur med tog. De står af i Ry. Her bor farfar. Men er det fars taske, de fik med ud af toget? En sjov historie til læsetræning fra slutningen af 0. klasse.

Far sover i toget, og pludseligt er de i Ry. Da Jens, Liv og far tjekker, om det er fars blå taske, de tog med ud af toget, opdager de, at der er dametøj og røde damesko i tasken. Tog-damen er rar. Hun har sin mobil med, og hun har en bil. Hun kører efter toget, så far kan bytte sin taske ved næste stop. Forsiden viser far, Liv og Jens, der ser, at der er røde damesko og en bh i den blå taske. "Åh nej, Jens og Liv" siger far.

Det er igen lykkes for Maria Rørbæk at skrive en varm og sjov historie, hvor mange nok kan genkende lignende situationer. Bogen er farverig med mange illustrationer, der viser og underbygger den letlæste lydrette tekst. Teksten er sat øverst på siderne.

I "Lydret Dingo" er tidligere kommet andre historier om Jens, Liv og far fx Jens og Liv på turJens og Liv på isMik er sej og Jens og Liv på is. Maria Rørbæk er også forfatter til Mik er sej i samme Dingo serie. Den fjollede og bedrevidende far kender vi også fra bøgerne om Palle og hans far af Jørn Jensen. Palleserien er fra 7. årI "Lydret Dingo" er tidligere kommet andre historier om Jens, Liv og far fx Jens og Liv på tur og . Maria Rørbæk er også forfatter til Mik er sej i samme Dingo serie. Den fjollede og bedrevidende far kender vi også fra bøgerne om Palle og hans far af Jørn Jensen. Palleserien er fra 7. årI "Lydret Dingo" er tidligere kommet andre historier om Jens, Liv og far fx Jens og Liv på tur og Jens og Liv på is. Maria Rørbæk er også forfatter til i samme Dingo serie. Den fjollede og bedrevidende far kender vi også fra bøgerne om Palle og hans far af Jørn Jensen. Palleserien er fra 7. år.