Bøger / skønlitteratur / roman

Åh


Beskrivelse


Michele er omkring de 50 og fraskilt. Hendes liv ændres, den dag hun er blevet voldtaget af en ukendt mand, og hun opdager sider af sig selv, som hun ikke vidste hun havde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. aug. 2014

Bogen henvender sig til læsere af fransk litteratur, og til kvinder, som er interesserede i at læse om personer med problemer i parforholdet. Bogens omslag sælger ikke, så der skal gøres lidt ekstra.

Philippe Djian er fransk, og især bogen Betty Blue, 1988 var en del efterspurgt. Han er nu tilbage med en roman, hvor seksualitet spiller en stor rolle. Michele er 50 år, hun er fraskilt. Sammen med veninden driver hun en filmmanuskriptbureau med stor succes. Vi følger hende i en måned, hvor der sker mange ting: sønnen vil giftes med en ung kvinde, som har et barn, hendes mor har et stort ønske om, at Michele skal opsøge sin syge far i fængslet for at tilgive ham, den fraskilte mand finder en kæreste, og hun selv bliver voldtaget. Til sin overraskelse finder hun ud af, at hun nyder den seksuelle ydmygelse og hun kommer ind i et meget voldeligt forhold. Der er nok at tage sig af, men det hele hænger godt sammen og efterhånden får vi tegnet et portræt af en kvinde, som er et resultat af en vanskelig barndom/ungdom, men som også til sidst finder sin rette plads: "Åh". Som læser skal man lige være lidt vågen, for forfatteren har mange bratte overgange i handlingen.

På nogle punkter kom jeg til at tænke på Venus i pels, 2014, men den kan også læses som en roman om en kvinde i krise, som fx Forandringer, 2012 og Ondskabens ansigt, 2009.

En rigtig underholdende - og også ind imellem morsom - bog om en kvinde i krise, og som opdager sider af sig selv, som hun ikke vidste hun havde.Informationer og udgaver