Bøger / faglitteratur / kogebøger

Aamanns appetit : hyggelige retter til gode dage


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 2. maj 2012

I forfatterens tredje bog er madlavningen rykket udendørs. Bogen henvender sig primært til sommerhusfolket, men de fleste retter kan sagtens laves indendørs.

I lige dele opskrifter og stemningsfylde sommerbilleder bydes der på salater, frokost, småretter & forretter, supper, måltider & hovedretter, oste & bagværk, kager & desserter og mest utraditionelt er et afsnit om røget mad. Her bruges spåner eller smuld af løvtræ, en rygeovn, grill eller blot en gryde og så ryges der sommermakreller, torsk, laks, bacon, hjemmelavede pølser, kylling, rygeost, kartofler, svampe, olie og salt. Retterne er traditionelle med et iøjnefaldende skandinavisk twist, lette at lave med velkendte ingredienser. Flere kræver noget planlægning, fordi der både ryges, sprænges og saltes. Jeg har med stor succes lavet sild i karrycreme med friske æbler, drueagurker & purløg, hønsesalat med citron- og basilikummayo, grønne asparges & skagenskinke og pandekager med brændenælder, fjordrejer, dild og friskost. Både råd, anvisninger og registre er virkelig gode.

Nærværende kogebog er i stil med forfatterens andre bøger. Sommermad kan findes i flere bøger fx Solskin og sommermad og Sommermad og haveliv. Røgning kan man læse om i fx Røgning for smagens skyld fra 2008.

"Feel good" kogebog om madlavning i det fri. Indeholder lige dele opskrifter og stemningsfyldte fotos af maden og sommeridyl. Ikke en nødvendig anskaffelse men et garanteret hit hos sommerglade lånere.