Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ånden banker på


Beskrivelse


Freja og Adam er alene hjemme. Der er en banke-ånd i huset, og den kan ikke lide drenge!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 23. feb. 2010

To nye bøger i serierne til letlæsning Let ps og Gys som henvender sig til børn, der lige er kommet i gang med at læse i 1. klasse (7 år). Bøgerne kan bruges til fritidslæsning, læsetræning og specialundervisning.

Makkerparret Jørn Jensen og Mårdøn Smet har endnu engang formået at lave to veldrejede små gyserbøger, hvor en hverdagshændelse i et velkendt miljø pludselig får uhyggelige undertoner. I De forheksede dyr kommer Adam på en farlig opgave, da han skal hente Frejas bold inde i heksens have. Heksen forvandler sig til både en kat og en stor sort fugl, men er bare en almindelig dame, der har en kat og en papegøje. I Ånden banker på er Liv og Adam på besøg hos Freja, der er alene hjemme. Pludselig hører de bankeånden, og den kan ikke lide drenge! Da Adam, der kan være en drillepind, bliver ude af sig selv af skræk, kommer ånden ind ad døren i skikkelse af Liv! Begge historier er fortalt med lune og humor. Illustrationerne griber ind i historierne og tilfører historierne en ekstra dimension, bl.a. fordi ting gøres levende. Teksten er sat i korte linjer med små 1-3 linjers afsnit og skrevet i et enkelt fortællende sprog, der får læseren til at leve helt med. Forsider og bagsideteksterne signalerer gys.

Disse to letlæsningsbøger adskiller sig ikke fra de øvrige i serien, hvad angår layout, indhold og kvalitet.

Gys er et populært emne også blandt begynderlæserne. Disse to bøger, hvor en hverdagshændelse pludselig får uhyggelige undertoner, er absolut gode bud til børn i 1. klasse.