Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

År for år med Kierkegaard : Søren Kierkegaards filosofi og biografi i udblik, indblik og tilbageblik


Beskrivelse


Kronologisk opstillet indføring i den danske filosof Søren Kierkegaards (1813-1855) liv og refleksioner år for år i hans levetid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 23. jan. 2018

Kronologisk opstillet indføring i Søren Kierkegaards liv og refleksioner for såvel nybegynderen som den mere garvede Kierkegaard-læser.

For hvert af Søren Kierkegaards 42 leveår beskrives hvad han foretog sig, skrev, tænkte eller tænkte tilbage på det pågældende år. Hændelser der påvirkede digteren og verden er ligeledes medtaget. Der citeres lange passager fra S.K.'s journaler. Hvert afsnit indledes med en aforisme af Lise Søelund. Bogen indeholder desuden en værkoversigt, begrebsoversigt og pseudonymoversigt. Lise Søelund er cand.mag. i idéhistorie, har et omfattende forfatterskab bag sig med Søren Kierkegaard som speciale og er ansat på Silkeborg Bibliotek som husfilosof.

Ikke en almindelig introduktion til Søren Kierkegaard, men en blanding af anekdoter, levnedsbeskrivelse og smagsprøver på S.K.'s værker formidlet med stor kærlighed til og viden om samme. Sprogligt er det næsten som at læse et veloplagt foredrag. Snarere ny vinkling end ny viden.

Samme opbygning og endog næsten samme forside finder man i den uhøjtidelige hyldestbog til S.K. Alle tiders KierkegaardKierkegaards kabinet. En anden og mindre biografisk indfaldsvinkel med udgangspunkt i en række eksistentielle forhold ses i Kierkegaards kabinet : en nutidig introduktion, fra 2017Samme opbygning og endog næsten samme forside finder man i den uhøjtidelige hyldestbog til S.K. Alle tiders Kierkegaard. En anden og mindre biografisk indfaldsvinkel med udgangspunkt i en række eksistentielle forhold ses i : en nutidig introduktion, fra 2017.


Kristeligt dagblad

d. 21. feb. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 21. feb. 2018