Bøger / faglitteratur til børn

Året - set gennem små øjne


Beskrivelse


Smuk og poetisk, illustreret bog om året og de forskellige måneders særtegn fortalt for små ører og øjne. Oplagt til højtlæsning for ca. 4 til 8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Julie Arndrup

d. 10. dec. 2021

Smuk og poetisk, illustreret bog om året og de forskellige måneders særtegn fortalt for små ører og øjne. Oplagt til højtlæsning for ca. 4 til 8 år.

Årets 12 måneder beskrives gennem 24 dobbeltopslag inspireret af gammeldags almanakker. Første opslag om hver måned er et rim og en illustration og andet opslag om hver måned er en beskrivelse af månedens karakteristika, samt forslag til forskellige kreative og/eller udendørs aktiviteter, der er oplagte den måned. Fx byg en fodergynge til fugle i januar, pres erantis i februar og se på stjerneskud i august. Bagerst er en oversigt over alle 12 illustrationer, samt nogle sider man selv kan udfylde med inspiration til aktiviteter. Illustreret af forfatteren.

Det er en meget varm og hyggelig bog Elvira Fragola har bedrevet. Rimene og illustrationerne er søde og blide, som vi kender hendes stil. Beskrivelsen af de enkelte måneder er poetiske men samtidig meget sande, og forslagene til aktiviteter er inspirerende og overskuelige. Alle kan være med - og alle får lyst til at være med. En rigtig god familiebog.

Vi kender Fragola fra bl.a. Fuglene i min haveFloras egen bog, der er for ældre børn, men stilen er den samme. Andre bøger om natur og aktiviteter er fx Floras egen bog : vintervandringer, vårvinde, sommersus, høsthistorierVi kender Fragola fra bl.a. Fuglene i min have, der er for ældre børn, men stilen er den samme. Andre bøger om natur og aktiviteter er fx : vintervandringer, vårvinde, sommersus, høsthistorier.