Bøger / faglitteratur / essays

Året vender


Beskrivelse


Essays om en bred vifte af emner, såsom politik, kunst, det personlige, vejret, alderen, hjertets viden, mandens hemmelighed, kønnet og kønnene, tro, fortid og nutid, fortryllelse, forførelse, forbandelse, Hitler-fascination, statsministeren, hestekød, medier og vemod.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Kent Skov

d. 31. maj 2013

Målgruppen er Rifbjergs trofaste læsere og de interesserede i essays og spontan samtidskritik med en hurtig og dansk synsvinkel.

Rifbjerg har begået en af de små "meningsbøger", han med jævne mellemrum har udsendt de senere år mellem de større værker. Bogen består af korte prosatekster og essays med hans refleksioner og holdninger. Teksterne spænder fra de umiddelbare meningstilkendegivelser til kommentarer til det sidste års helt aktuelle begivenheder. Det er fx "bøsserygterne" om statsministerens mand, motions- og askese-hysteriets dyrkelse af tv-mediets guru Chris MacDonald og debatten om asyl/ikke asyl til tolkene fra Afghanistan, med spring tilbage til Danmarks ikke-angrebspolitik under 2. verdenskrig og Fogh Rasmussens afstandtagen til den 50 år senere. Videre til de større anlagte eksistentielle refleksioner, iblandet erindringsfragmenter. Det hele er skrevet i Rifbjergs letløbende, spontane og velmodulerede stil. Indholdsmæssigt er det Jeronimus belagt med den uudslukkelige kulturradikale.

Rifbjerg har senest udgivet de kommenterende dagbøger Januar+ og Dag efter dag i samme genre.

Rifbjerg skriver fortsat livligt, skarpt og underholdende med fokus på holdninger og meninger snarere end det analyserende. De på ingen måde homogene, men absolut læseværdige korte essays og prosatekster består både af kommentarer til aktuelle begivenheder med tilbageblik til hans egen fortid og tidens væsentlige begivenheder.


litteratursiden.dk

d. 11. juli 2013

af

af

Torben Wendelboe

d. 11. juli 2013

Dejlig lille dagbog fra Rifbjerg om vinteren 2013. Så har Rifbjerg igen begået en af disse små perler, hvor han i en løs dagbogsform, en form mellem det korte essay og den umiddelbare reaktion på begi...


Jyllands-posten

d. 11. juni 2013

af

af

Erik Svendsen

d. 11. juni 2013


Berlingske tidende

d. 22. juni 2013

af

af

Jørgen Johansen

d. 22. juni 2013Informationer og udgaver