Bøger / faglitteratur / bagebøger

Årets kage : vinderopskrifter gennem 30 år : fra konditorfagets største konkurrence


Beskrivelse


Sammen med opskrifterne fås anekdoterne om vinderkagernes tilblivelse, konditorkagernes udvikling siden 1980'erne og fortællingen bag Årets Kage samt den gyldne regel om at kagerne skal være lette at lave.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 14. dec. 2015

Konditorfagets største konkurrence; "Årets kage" udgiver i forbindelse med deres jubilæum de sidste 30 års vinderopskrifter. For øvede kagebagere, der ønsker nye udfordringer og spændende opskrifter.

"Årets kage", startede som lidt af en tilfældighed ved et møde i Konditorlaugets bestyrelse. Det er svært at forstille sig når over 100 mestre, svende og lærlinge fra hele Danmark i dag dyster om den ærefulde titel, og her er det alt andet end tilfældigheder, der er på spil. De mange opskrifter er præsenteret med en lille baggrundshistorie, tankerne bag kagens udformning og smag og lidt om konditoren bag. Det er kager med pladevis af chokolade, mousser, spiritus, nødder, marengs og bunde i utallige varianter.

Flot layoutet kagebog med kageopskrifter, der nok er avancerede, men som ikke er umulige for en øvet amatør. Selvom ikke alle er lige komplicerede og ingredienstunge er det ikke kager til en hyggeaften, men til særlige anledninger og højtider.

Sværhedsgrad og finish minder om Mette Blomsterbergs kreationer, der kan ses i fx Blomsterbergs søde sager.