Bøger / faglitteratur / tegninger

Årets ring : fuglene og landet


Beskrivelse


Kunstneren og ornitologen Jens Gregersen (f. 1952) gengiver i ord og streg det danske kulturlandskab, naturen og dyrelivet under vejret og lyset.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jørgen Bartholdy

2008

Naturinteresserede har længe vidst, at Jens Gregersen er en fremragende fugleillustrator, men med denne udgivelse, der falder sammen med en udstilling på Johannes Larsen Museet i Kerteminde, bliver det understreget overfor de kunstinteresserede også. Og selvom det kan synes umuligt, er det netop Larsen, Gregersen tegner på niveau med. Med en titel lånt fra Frank Jæger delagtiggør Gregersen os desuden i en række refleksioner han har gjort sig mens han - ofte skjult - har opholdt sig i naturen for at tegne.

Jens Gregersen har i mange år boet på den fredede Vorsø i Horsens Fjord, men har som aktiv ornitolog været godt rundt i landet. Han har tegnerens skarpe blik, og bogen giver os indblik i den erfarne og professionelle naturmands overvejelser. Ud over et par indledende afsnit følger Gregersen i bogen årets gang fra høst til høst. Bogen er spækket med Gregersens flotte naturtegninger, og udstyret yder materialet fuld retfærdighed. Bogen er en usædvanlig flot manifestation af Gregersens position som en af tidens fremragende naturillustratorer, samtidig med at teksten giver et godt indblik i vor tids natursyn.

Gregersens fugleillustrationer optræder i mange forskellige bøger. Flere af dem med ham selv som forfatter. Årets ring retter sig imidlertid mod et bredere publikum end blot fugleinteresserede. Med denne titel og den tilknyttede udstilling må Gregersens position som kunstner være sikret.

Smuk og meget personlig naturbog af en af sin generations mest flittige og dygtige naturtegnere og -formidlere.


Politiken

d. 15. mar. 2008

af

af

Michael Stoltze

d. 15. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 1. maj 2008

af

af

Niels Houkjær

d. 1. maj 2008


Jæger

Årg. 17, nr. 5 (2008)

af

af

Steen Axel Hansen

Årg. 17, nr. 5 (2008)