Bøger / skønlitteratur / roman

Århundredets kærlighedskrig : punktroman


Beskrivelse


Et ægteskab i opløsning fortælles af manden og kvinden gennem anklager og enkelte kærlige møder. Gennem deres konfrontation undersøger forfatteren kærligheden, når den går skævt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 17. aug. 2016

I et forlist ægteskab anklager og retfærdiggører manden og kvinden på skift hinanden for kærlighedens fallit. En godbid til den litterære læser.

Efter 30 års ægteskab rulles kampen mellem en mand og en kvinde ud i en stramt komponeret punktroman. "Han sagde:/Hvis du forlader mig/har du kun livslangt had/i vente. Hun sagde/Jeg tror at enten/jeg eller du/må dø". Bogen er fyldt med litterære referencer, som samles op i det 6 sider lange appendiks bagerst i bogen. Forfatteren er litteraturprofessor og feminist. Da bogen udkom i Sverige tolkede flere den som værende selvbiografisk.

Ud over det litterære lag er der en umiddelbar og stærkt fortalt historie om den evige kamp mellem mand og kvinde. Bogen skriver sig dybt ind i kønnenes relationer, og er en formmæssig anderledes roman, som vil belønne læseren, der kaster sig ud i det nærmest Strindbergske univers. Bogen vil egne sig godt til læsekredse, der vil udfordres.

Med sin fragmenterede og ærlige stil kan bogen i form og udtryk godt minde om Pablo Llambias sonetter, som fx i Hundstein.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2016

af

af

Anny Skov Madsen

d. 16. sep. 2016

To litterære giganter krydser klinger i den klassiske kønskamp, men der er ingen vindere i den formidable fortælling om kærlighedens forlis, som uden tvivl vil vække debat. Magtspillet mellem kvinde o...


Jyllands-posten

d. 21. nov. 2016

af

af

Jon Helt Haarder

d. 21. nov. 2016


Berlingske tidende

d. 24. sep. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 24. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 10. jan. 2017

af

af

Anna Møller

d. 10. jan. 2017


Information

d. 6. nov. 2016

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 6. nov. 2016