Bøger / faglitteratur til børn

Aarhus


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Boy Olesen

d. 16. jan. 2017

Begynderlæseren får her meget at vide om landets næststørste by Aarhus, i såvel tekst som billeder. For 6-8-årige.

Bogen giver en række faktaoplysninger om Aarhus, fx at der bor 335.000 indbyggere, at Aarhus ligger ved havet, åen og skoven, at Aarhus er en sportsby og at Aarhus har en gammel historie og lige nu er europæisk kulturby. Løbende gennem bogen er der placeret gule faktabokse, der giver nogle lidt anderledes oplysninger fx at Aarhus også kaldes for Smilets By og at der er ca. 35.000 børn under 10 år i Aarhus. På alle sider i bogen er der farvefotos. Via to QR-koder bag i bogen kan der ses to film om Aarhus.

En dynamisk, farvestrålende og interessant fagbog om Aarhus. Bogen består af flotte helsides farvefotos, hvorpå der så er trykt læsevenlige tekster. Typografien er velvalgt, da der er benyttet store tydelige bogstaver, og teksten er formuleret i korte helsætninger. Hele bogudstyret er særdeles gedigent og meget attraktivt - man får lyst til at tage fat i bogen.

Der findes ikke andre let-læse bøger om Aarhus, men bøgerne New YorkParis og Paris er bøger i samme sværhedsgrad om andre byerDer findes ikke andre let-læse bøger om Aarhus, men bøgerne New York og er bøger i samme sværhedsgrad om andre byer.