Bøger / faglitteratur

Aaron Wildavsky


Beskrivelse


Præsentation af Aaron Wildavskys (1930-1993) forskning som har bidraget til en videreudvikling af statskundskaben, bl.a. analyse af offentlig budgetlægning, implementeringsforskning, policy-analyse, politisk kulturteori, miljø- og sundhedspolitik, præsidentvalg og risikoanalyse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 9. nov. 2012

Bogens tilgængelighed og Wildavskys nuværende aktualitet begrænser målgruppen til læsere med interesse for samfundsteori, statskundskabsstuderende og andre på højere læreanstalter.

Denne korte introduktion kommer i forlagets serie om Statskundskabens klassikere, som udover en kort biografi analyserer personens faglige bidrag til statskundskaben, nuværende aktualitet og påvirkning af andre teoretikere. Derudover rummer bogen udvalgte originale tekster. Personen i denne bog er den amerikanske politolog Aaron Wildavsky (1930-1993), som på baggrund af en meget stor og bred videnskabelig produktion bidrog til en videreudvikling af statskundskaben. Hans mest kendte værk er "The Politics of the Budgetary Process" fra 1964, som omhandler budgetlægningen i den offentlige forvaltning.

I serien er der foreløbig udkommet 13 bind om forskellige klassikere - senest om Grundtvig, Kenneth Waltz og Karl Marx. På dansk findes intet andet selvstændigt om Wildavsky.

En kort, overskuelig, men ikke lettilgængelig introduktion til den amerikanske politolog og samfundsforsker Aaron Wildavsky.


Økonomi & politik

Årg. 86, nr. 3 (2013)

af

af

Asmus Leth Olsen

Årg. 86, nr. 3 (2013)