Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Abe


Beskrivelse


Om aber, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. juni 2017

Fire nye, lette udgivelser i serien "Fagfilur" for børn mellem 6 og 8 år om henholdsvis myg, hajer, edderkopper og aber. Bøgerne kan lystlæses eller anvendes til undervisning om genren fagbøger i indskolingen.

Bøgerne er opbygget efter samme skabelon, hvor der først er en gætteleg om, hvilket dyr bogen handler om. Herefter fortælles der om selve dyret og forskellige arter af dyret. Hvert emne fortælles over to sider, hvor den første side er en kort tekst med let-tal 12-14 og evt. en forklarende tegnet illustration. Den anden side er et helsides foto, der illustrerer teksten. Afslutningsvis indeholder bøgerne et stikordsregister samt forslag til yderligere læsning. På nettet findes opgaver, læringsmål mv. til bøgerne.

Det er, som altid i serien "Fagfilur", fire gode og flotte fagbøger, som både er nemme at læse og meget lærerige. Fire sikre hits blandt begynderlæsere med hang til faglitteratur.

Vil man læse andre lette bøger om dyr og insekter, kan de øvrige udgivelser i serien "Fagfilur" anbefales. Ligeledes indeholder serien "Første fakta" tilsvarende lette fagbøger om dyr og insekter. Eksempelvis titlerne FugleedderkopAber og AberVil man læse andre lette bøger om dyr og insekter, kan de øvrige udgivelser i serien "Fagfilur" anbefales. Ligeledes indeholder serien "Første fakta" tilsvarende lette fagbøger om dyr og insekter. Eksempelvis titlerne Fugleedderkop og .