Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Abehjerne!


Beskrivelse


Max får mulighed for at hjælpe sine to spøgelsesvenner, Nicky og Tara, til at blive levende igen. Han skal bare bytte hjerne med en chimpanse!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 11. mar. 2009

Gyser-serie til selvstændig læsning fra ca. 9 år.

I 7. bind af denne serie om drengen Max og de to spøgelser Nicky og Tara, der bor sammen med ham, får Max tilsyneladende mulighed for at hjælpe sine to spøgelsesvenner med at komme tilbage til livet igen. Der er nemlig én, der har overværet, hvordan de blev til spøgelser. Hvis Max bytter hjerne med vedkommende en kort tid, vil han kunne huske, hvad der skete og hjælpe dem. Det viser sig imidlertid, at det er en chimpanse, Max skal bytte hjerne med, og det kommer der en hel del uhygge og morskab ud af. Det er netop den velfungerende kobling af spænding, uhygge og humor, der er denne series force. Teksten, der er let at læse, er opdelt i korte, overskuelige kapitler og sat med en læsevenlig typografi. Som i tidligere bind slutter historien in medias res med et "fortsættes". Historien fungerer godt og hænger godt sammen ud fra sine egne præmisser, og målgruppen kan fint identificere sig med både jævnaldrende spøgelser og mennesker, og det betyder, at bogen hører til i den absolut bedre ende af trivi-genren. Det tiltrækkende omslag signalerer fint bogens indhold.

Denne Spøgelser på spil-serie af R.L. Stine, der er typisk for forfatteren, hører til i den absolut bedre ende af trivi-genren og er karakteriseret ved sin gode kombination af humor og uhygge.

Alt i alt en velfungerende gyserhistorie i den bedre ende af trivi-genren, der på en god måde kombinerer spænding, uhygge og humor.Informationer og udgaver