Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Abekongen. Bind 1 : Rejsen begynder


Beskrivelse


En munk skal på en farlig rejse med mange farer. Først møder han abekongen. Den har ligget under et bjerg i 500 år, og nu trænger den til at komme ud at røre sig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2010

af

af

Mads Overmark

d. 27. maj 2010

Bøgerne henvender sig til børn i 3.-4. klasse samt svage læsere i 5. De kan bruges til fritidslæsning, som en del af et læsekursus eller et emnearbejde om Kina eller eventyr. De er også velegnede, hvis børnene skal arbejde med meddigtning.

Første og anden del af en gendigtning af et traditionelt kinesisk folkeeventyr om en munk, der får til opgave at hente nogle hellige skifter hos Buddha. Han bliver udsat for en mængde prøvelser og angrebet af dæmoner. I første del møder han "Abekongen", som bliver hans hjælper. Aben er fræk og i besiddelse af store kræfter. En figur der givet vil falde i mange børns smag. I anden del skal munken og aben befri en kvinde fra en ækel dæmon i form af en gris. Denne ender også som en af munkens hjælpere. Teksten er skrevet i forholdsvis korte hovedsætninger, og sproget er enkelt og velegnet til målgruppen. Der er dog enkelte ord og begreber, der skal forklares for børnene. Illustrationerne i kinesisk stil er lavet af Sune Elskær, og er alle i farver. Forsiderne er dramatiske og skal nok lokke potentielle læsere til.

Der findes en serie ved navn Abekongen, men indholdet er et helt andet.

En lovende begyndelse på en serie med et spændende og fængende indhold.


Danmark Kina

Nr. 92 (2010)

af

af

Julie Brink

Nr. 92 (2010)