Bøger / faglitteratur til børn

Aber


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Stine Bille

d. 22. apr. 2020

I disse to bøger kan du læse om pandaer og aber. Vidste du, at en panda spiser i 15 timer i døgnet, og at en chimpanse kan både smile og vise omsorg? For 6-7-årige.

"Panda" og "Aber" er begge en del af serien "Fakta 1", der består af letlæste fagbøger til børn i 0. klasse. Bogen har 6 opslag samt indholdsfortegnelse, stikordsregister og forslag til yderligere læsning. De enkelte opslag indeholder en kort grundtekst sat med store typer, faktabokse og helsidesfotos. I "Panda" kan man læse om, hvor der lever pandaer, hvad de spiser og i hvor lang tid, samt hvor mange unger de får. I "Aber" kan man læse om forskellige aber, der alle er gode til at tilpasse sig deres levested. Der er elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bøgerne har let-tal 10.

Det er to korte men gode fagbøger for de yngste læsere. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt og formuleret i korte sætninger. De farverige fotos appellerer til dyreglade børn og understøtter teksten godt.

Der er efterhånden udkommet en del bøger om pandaer, fx PandaAber som også er en let fagbog. I bogen Aber kan man også læse om forskellige aberDer er efterhånden udkommet en del bøger om pandaer, fx Panda som også er en let fagbog. I bogen kan man også læse om forskellige aber.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. dec. 2019

Fagbog om aber for børn mellem 8 og 10 år. Kan læses af interesse eller i forbindelse med faglige læsekurser og emneopgaver i grundskolen.

Bogen indledes med at præsentere abefamilien som dyreart, hvorefter der fortælles om de tre forskellige grupper af aber: halvaber, aber og menneskeaber. Dernæst gives der en nærmere beskrivelse af forskellige specifikke abearter, hvor hver art beskrives over to sider bestående af en kort tekst, en faktaboks og diverse billeder. Afslutningsvis fortælles der om menneskers brug af aber.

Det er en god fagbog med en god og tydelig struktur, som gør bogen meget anvendelig til emneopgaver i grundskolen, da den klæder eleverne godt på til at kunne videreformidle viden om aber. Samtidig sætter bogen også tanker i gang hos læseren, om menneskets brug af aber, og om hvorvidt det er for abernes bedste. Alt i alt en interessant, lærerig og tankevækkende fagbog fortalt i børnehøjde.

Der udgives, mystisk nok, ikke så tit nye bøger om aber, men man kan læse mere om aber i den lettere titel AbeMin store bog om aber eller den lidt sværere titel Min store bog om aberDer udgives, mystisk nok, ikke så tit nye bøger om aber, men man kan læse mere om aber i den lettere titel Abe eller den lidt sværere titel .