Bøger / faglitteratur / opskrifter

Abracadabra : 1001 ret fra Camillas krydrede køkken


Beskrivelse


Kogebog med 150 opskrifter, hvor krydderier er i fokus. Samt historier bag krydderierne, bl.a. citrus, kapers, safran, ingefær og chili.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2014

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 5. nov. 2014

Abracadabra er en krydderirejse gennem forskellige tider og madkulturer. Det er nærmest et leksikon, hvor krydderierne er i fokus - tilsat 150 lækre opskrifter. En gedigen brugsbog for krydderi-elskere.

Camilla Plum er nok landets mest kendte kogekone. Hun har udgivet flere kogebøger, og denne gang er det krydderierne det handler om. Vi får historier bag krydderierne - og så handler det ellers primært om alverdens forskellige krydderier - her er citrus, kapers, safran, ingefær, chili og meget mere. I bogen er også 150 opskrifter (med angivelse af hvor mange de enkelte retter er til), så man kan bruge krydderierne i praksis i sit køkken. Fotografierne i bogen er fra samme fotograf som i flere af Plums andre kogebøger. Bagest er et fyldigt, alfabetisk register.

Plums nyeste kogebog er en lækker hardback med rigtig flotte illustrationer, der virkelig er med til at man næsten kan både dufte og smage alverdens krydderier. På mig virker indholdsfortegnelsen og bogens opbygning ikke helt logisk, men registeret bagest i bogen er derimod super godt og gør bogen meget anvendelig.

Vi har Killes krydderierLev stærkt, der nok er den bog der sammenligneligt kommer tættest på Plums. Der er også kommet Lev stærkt, der er mere logisk opbygget, men ikke nær så omfangsrigVi har Killes krydderier, der nok er den bog der sammenligneligt kommer tættest på Plums. Der er også kommet , der er mere logisk opbygget, men ikke nær så omfangsrig.