Bøger / faglitteratur

Acceleration : strategisk smidighed i en foranderlig verden


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. aug. 2015

Hvordan fornyr man organisationer, der er stivnet i faste strukturer? Ledere og andre, der interesserer sig for forandringsledelse, præsenteres her for en ny model for udvikling, som sikrer fornyelse uden at styrken i de traditionelle hierarkiske systemer mistes.

John P. Kotter er Harvard professor, og en af vor tids mest anerkendte ledelsesguruer. "Den brændende platform" og "Forandringsprocessens 8 trin" er således begreber, der er skabt af ham. Her beskriver han en ledelsesmodel, der ruster virksomheder og organisationer til at møde de udfordringer en uforudsigelig nu- og fremtid stiller. Modellen sigter mod på den ene side at bevare den traditionelle opbygning med den styrke og driftsikkerhed, det giver, samtidig med at man opbygger en parallel, mere smidig og netværksbaseret struktur, som sikrer bevægelsesfrihed i forhold til den uforudsigelighed vi eksisterer under.

Kotter skriver klart og direkte. Bogen præsenterer konklusioner fra hans forskning, men er i øvrigt praksisorienteret og er uden noter, litteraturlister og registre. Bogen vil blive læst af mange, der ønsker en hurtig og valid fornemmelse af, hvad der rør sig indenfor forandringsledelse pt.

Det formelig vrimler med gode bøger om forandringsledelse. Brandis Forandringens vaner er fx netop kommet i et nyt oplag.


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2015

af

af

Ulrik Jørgensen

d. 30. okt. 2015


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 31 (2015)

af

af

Frank Iversen

Årg. 46, nr. 31 (2015)


Projektledelse

Årg. 20, nr. 3 (2016)

af

af

Hans Grønnebæk

Årg. 20, nr. 3 (2016)