Bøger / faglitteratur / slægtstavler

Adel : den danske adel efter 1849


Beskrivelse


Illustreret opslagsværk om den danske adel fra 1849 og frem.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Merete Trap

d. 8. maj 2015

Hvad vil det egentlig sige at være adelig? Smuk jubilæumsudgivelse af opslagsværket Danmarks Adels Aarbog. For læsere med interesse for den danske adel, både historisk set og nutidig.

Opslagsværk om den danske adel fra 1849 og frem. Opdelt i 5 kapitler med overskrifter som "Samfund og politik", "Herregård, kunst og kultur", "Adel, status og symbolik". Underkapitlerne har overskrifter som fx "Herregårdsinteriør", "Adelen og lighedssamfundet" og "Lige børn leger bedst". Redaktørerne er historikerne Lars Bisgaard og Mogens Krasig Jensen. Bidragydere er fx Ditlev Tamm og Bente Scavenius. Bagerst i bogen findes litteraturliste, noter, billedbeskrivelser, sted- og personregister. Forsiden er et familieportræt af lensgreve Bille Brahe Selby med familie (1873).

Hvem er egentlig de mennesker der gemmer sig bag adel, titler og flotte efternavne? Og hvordan er historien om den danske adel siden 1849? Det giver denne omfattende og smukke udgivelse et kompetent indblik i. Bogen kommer vidt omkring, det er interessant læsning og der tegnes et spændende billede af den store gruppe mennesker, som udgør den danske adelsstand.

Af andre udgivelser om den danske adel, kan nævnes Adel og godseje. Bind 1 m.m. af Bernhard Linder, som dog går væsentligt længere tilbage tidsmæssigtAdel og godseje. Bind 1 : Middelalder og renæssancetid.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2015

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 1. juni 2015

Et pragtværk, der fortæller den danske adels nyere historie og sætter den ind i en bredere politisk, økonomisk, social og kulturhistorisk sammenhæng. Standsbegrebet har undergået store forandringer ge...


Politiken

d. 28. juli 2015

af

af

Steffen Heiberg

d. 28. juli 2015


Kristeligt dagblad

d. 11. maj 2015

af

af

Michael Böss

d. 11. maj 2015


Personalhistorisk tidsskrift

2015

af

af

Tommy P. Christensen

2015


Antik & auktion

2015, nr. 5

af

af

Hanna Nielsen

2015, nr. 5