Bøger / skønlitteratur / roman

Adèle


Beskrivelse


Journalisten Adéle lever det perfekte liv. Gift med lægen Richard, har en lille søn og en fantastisk pariserlejlighed. Men bag facaden ser det anderledes ud, for Adéle plages af kedsomhed og sexafhængighed.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2020

af

af

Merete Trap

d. 24. feb. 2020

"Hun ville ønske, at hun bare var et rent objekt midt i en stor flok mænd - at hun blev fortæret, slikket på, slugt med hud og hår". Foruroligende roman om en sexafhængig, gift kvinde. Henvender sig til (kvindelige) læsere af psykologiske domestic noir romaner.

Adéle har et perfekt liv. Hun er journalist, gift med Richard der er læge, de har en lille søn og bor i en fantastisk pariserlejlighed. Men inde bag den flotte facade ser det anderledes ud. For Adéle keder sig og det eneste der giver hendes liv mening, er hendes talrige affærer og stævnemøder. I takt med at de seksuelle eskapader bliver flere og vildere, bliver Adéles psykiske tilstand også tiltagende udfordret. Hvor lang tid vil der gå, før Richard opdager det og korthuset vælter? Leila Slimani havde sit gennembrud med domestic noir romanen Vuggesang.

En yderst velskrevet og elegant spændingsroman, hvor forfatteren tegner et stærkt billede af en psykisk plaget kvinde, som også skal håndtere at være kone og mor. Hovedpersonen lider af en altdominerende sexafhængighed, og hendes voldsomme tankevirksomhed giver læseren adgang til bevæggrundene for hendes handlinger. Det er en underholdende og foruroligende roman, der handler om begær, men også om jagten på at føle sig i live. Meget interessant.

Kan sammenlignes med andre udgivelser indenfor domestic noir genren. Her kan fx nævnes DobbeltlivBitter frugt samt Bitter frugtKan sammenlignes med andre udgivelser indenfor domestic noir genren. Her kan fx nævnes Dobbeltliv samt .


litteratursiden.dk

d. 19. mar. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 19. mar. 2020

Den marokkansk-franske forfatter Slimani har skrevet en rå roman om sexafhængighed og om en kvindes jagt på at føle sig i live. Adèle er en 35-årig smuk kvinde. Hun har tilsyneladende et dejligt liv m...


Berlingske tidende

d. 18. mar. 2020

af

af

Jakob Levinsen

d. 18. mar. 2020


Politiken

d. 2. apr. 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 2. apr. 2020


Weekendavisen

d. 3. apr. 2020

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 3. apr. 2020


Information

d. 27. mar. 2020

af

af

Mathilde Moestrup

d. 27. mar. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Steen Bille Jørgensen

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)