Bøger / faglitteratur

Adfærdsanalyse i organisationer : håndbog i OBM


Beskrivelse


OBM: Organizational Behavior Management.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. feb. 2012

Det er ledere og - vel især - konsulenter, der arbejder med organisationsudvikling, der er mål for Rolf Olofssons bog, som han selv betegner som missionerende for begrebet OBM.

OBM (Organizational behavior management eller Adfærdsanalytisk Organisationsudvikling) er en metode til udvikling som benytter psykologisk analyse af adfærd som nøgle til forståelse og udvikling af organisationer. OBM har en vis udbredelse især i udlandet. Rolf Olofsson har arbejdet med OBM i 25 år, og ønsker med denne bog, at udbrede kendskabet til metoden, som han ser en stigende interesse for. Bogen er delt i tre hoveddele. Først beskriver Olofsson hvad adfærdsanalyse er, derefter bringer han en egentlig introduktion til OBM og endelig viser han nogle mere praktiske anvendelser af OBM i organisationsudviklingsarbejdet. Under de tre hoveddele er der kortere kapitler, som til slut opsummeres i nogle ultrakorte resumeer. Bogen er velskrevet, enkel og velredigeret men den grænser sine steder til det lidt naive. Alt i alt er det en bog, der er lige til at gå til for enhver med interesse for emnet, og efterspørgslen vil afhænge af om forfatteren får held i sin erklærede mission for metoden. Der er registre, litteraturlister og begrebsdefinitioner i et passende omfang.

Der er ikke andet om emnet på dansk.

Lettilgængelig introduktion til en anerkendt metode til organisationsudvikling, OBM, der tager afsæt i psykologiske adfærdsanalyser.


Berlingske tidende

d. 13. maj 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 13. maj 2012