Bøger / faglitteratur

Adfærdsproblemer i skolen


Beskrivelse


Praktiske redskaber til, hvordan man kan håndtere konflikter og adfærdsproblemer i skolen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. nov. 2013

Denne bog om adfærdsproblemer i skolen henvender sig til skolens professionelle faggrupper. Både pædagoger, lærere og skolens ledelse kan anvende bogens redskaber i skolens hverdag. Bogen har derudover også relevans for andre pædagogiske faggrupper og ved uddannelse til lærer og pædagog.

Bogen er en praktisk guide i konflikter og adfærdsproblemer i skolen, som er bygget op over to dele. Den første del introducerer bogens principper, som tager sit udgangspunkt i kongruenspædagogikken. Anden del gennemgår forskellige cases fra skolens hverdag med udgangspunkt i principperne fra bogens første del. Bogen er et godt redskab for lærere og pædagoger til arbejde med konflikter og problemadfærd i skolens hverdag.

Der findes megen ny og god litteratur om adfærdsproblemer i skolen. Denne bog adskiller sig fra mange af de øvrige bøger om emnet ved at være meget redskabsorienteret og ved at være ekstremt letlæselig og hurtigt læst. Adfærdsproblemer hos børn og unge : teoretiske og praktiske tilgange, 2008 og Social kompetence og problemadfærd i skolen, 2004 er to gode udgivelser, som målgruppen kan fordybe sig yderligere i.

Hurtigt og letlæst praktisk guide for lærere og pædagoger i håndtering af konflikter og adfærdsproblemer i skolen. Bogen giver gode redskaber til at arbejde med og afhjælpe problemskabende adfærd.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. dec. 2013

af

af

Malene Schrøder

d. 17. dec. 2013