Bøger / faglitteratur

ADHD : en håndbog for voksne med ADHD


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogens målgruppe er primært voksne med diagnosen ADHD samt mennesker med tætte relationer til sådanne. Også behandlere kan have fordel af bogen, der tydeligt viser forskellige eksempler på, hvordan ADHD kan se ud.

Bogens forfatter er psykolog og har selv fået diagnosen ADHD som voksen. Bogen er en grundig indføring i problematikken ADHD dels den kliniske vinkel, cases der illustrerer, hvad diagnosen indebærer, samt behandling og hjælpeforanstaltninger til at styre det indre kaos. Bogen inddrager nyere forskning omkring specifikke grupper som kvinder og ældre. Den er oversat fra norsk, og der er kun i et vist omfang foretaget redigering i forhold til at beskrive tilsvarende danske forhold. Bogen er skrevet i et klart og forståeligt sprog, som formidler godt, hvordan det er at leve med ADHD, samtidig med, at den giver præcise anvisninger til den professionelle. Appendixer med ordforklaringer, litteraturliste etc samt stikordsregister.

Om dette emne findes desuden Et liv i kaos, 2007, der er langt sværere tilgængelig og ikke som nærværende har voksne med diagnosen som målgruppe, men derimod de professionelle behandlere. Mens Mit ustyrlige liv, 2006 er indeholder beretninger fra 8 voksne med diagnosen ADHD.

Bogen udfylder et hul i bogbestanden, idet den er den første bog, der så grundigt og systematisk informerer netop denne målgruppe om deres tilstand og de muligheder, de har for at leve et mindre problematisk og kaotisk liv, end diagnosen i sig selv lægger op til.


Socialpædagogen

Årg. 65, nr. 11 (2008)

af

af

Jens Nielsen

Årg. 65, nr. 11 (2008)