Bøger / faglitteratur / opskrifter

Æbler : sorter der smager


Beskrivelse


Beskrivelse af 24 udvalgte æblesorter, der kan dyrkes i haven. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. mar. 2013

En bog til dem, som ønsker en hurtig indføring til udvalgte, hårdføre æblesorter og ideer til opskrifter med æbler.

Maren Korsgaard er ekspert i frugt og bær, og via sit arbejde på Pometet - Institut for Plante- og Miljøvidenskab - har hun smagt på og vurderet mere end 300 æblesorter. Efter en ganske kort indledning om æbler i haven og hvordan man opbevarer æblerne, gennemgår hun 24 æblesorter, som er velsmagende og robuste. Der er de kendte æblesorter som rød ananas, belle de boskoop og elstar, men også mere ukendte som Langeland hvid pigeon, Maren Nis og Ringkloster kammerjunker. Hver æblesort beskrives på en side, hvor der bl.a. står lidt om æblets historie, hvornår det kan spises og hvad æblet kan bruges til. Kirsten Tind har malet de smukke illustrationer af alle æblesorterne, hvor vi ser æblet i hel og overskåret tilstand. Bogen afsluttes med 20 opskrifter med æbler. Bogen er en del af serie, som omhandler forskellige planter.

Per Kølster har skrevet bogen Æbler, 2004, desuden har vi bl.a. Else-Marie Boyhus: Æbler i det danske køkken, 2004 og Mine æbler, 2003 af Ritt Bjerregaard.

Jeg synes bogen om æbler en en hurtig, sød og appetitvækkende bog om et populært emne - layoutet kender vi fra de andre bøger fra forlaget Koustrup & Co., let tilgængeligt og charmende. Hvis man vil uddybe er der andre titler at gå til.