Bøger / faglitteratur / kogebøger

Æg : en kogebog


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 30. sep. 2016

Kogebog til køkkenskrivere, der søger inspiration til at lave mad med æg.

Anne Larsen udgiver her en kogebog med æg som krumtap. Den er inddelt i morgenmad, frokost, aftensmad, sødt, snacks og grundopskrifter, ligesom der er et afsnit om æg som superfood. Der er ting som spejlæg, røræg, omeletter, pandekager, porcherede æg, æg florentine, æg benedict, wraps, kokotter, salater, gratiner, æg som tilbehør, sovse, fromager og kager med mere.

Det er ikke nogen nyskabende kogebog, men den er flot og inspirerende. Størstedelen af opskrifterne er velkendte og ikke svære. Layoutet er gennemført flot og enkelt i retro stil, og maden er anrettet på stilrent service. Selvom de fleste retter er velkendte, indeholder mange af dem et inspirerende twist, som gør, at man får lyst til at lave dem. Det er en af den slags kogebøger, der genopfrisker læserens hukommelse, og får en til at genoverveje ellers upåagtede småretter.

Snart sagt alle kogebøger indeholder retter med æg. Af kogebøger kun med æg har vi Kærlighed, kant og smag når skallen knækker -Den store æggebog og Den store æggebogSnart sagt alle kogebøger indeholder retter med æg. Af kogebøger kun med æg har vi Kærlighed, kant og smag når skallen knækker - og .