Bøger / faglitteratur / kogebøger

Æg : alt hvad du behøver at (h)vide


Beskrivelse


85 opskrifter med æg samt om æggets historie og hvordan hønen, hanen og ægget bredte sig til hele verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 24. sep. 2018

Kogebog med ægget som hovedingrediens og dets mange muligheder til alle dagens måltider, samt om æggets historie og fakta. Henvender sig til alle som gerne vil inspireres til nye måder at bruge æg på i madlavningen.

Bogen fortæller æggets historie og hvordan hønen, hanen og ægget bredte sig til hele verden. Ægget er blevet en vigtig grundbestanddel i de fleste kulturers køkkener, men sådan har det ikke altid været. Især hanen har haft en stor betydning som underholdning. Bogen kommer også ind på fakta om æg, som holdbarhed, ernæring og det brede anvendelsesområde. Bogen indeholder 85 forskellige opskrifter - nogle klassikere andre nye, men fælles for dem alle er at de har ægget som den vigtige ingrediens til morgenmad, frokost, aftensmad, desserter, snacks og til pynt. Forfatteren har også lavet Alt bliver bare bedre med bacon.

Bogen er en kærlighedserklæring til ægget og formidler fornemt om æggets historie og udbredelse. Faktaafsnittene og understregningen af æggets store rolle i madlavningen fungerer fint som introduktion til det brede udvalg af retter. Opskrifterne er en blanding af simple og mere avancerede retter. Bogen har lækre og indbydende billeder af alle retter, og opskrifterne er inspirerende.

I de fleste allround kogebøger er der afsnit med æg som hovedingrediens, men der er også en del som kun fokuserer på ægget og her kan fx ÆgKærlighed, kant og smag når skallen knækker -Den store æggebog, Kærlighed, kant og smag når skallen knækker - og Den store æggebog nævnesI de fleste allround kogebøger er der afsnit med æg som hovedingrediens, men der er også en del som kun fokuserer på ægget og her kan fx Æg, og Den store æggebog nævnesI de fleste allround kogebøger er der afsnit med æg som hovedingrediens, men der er også en del som kun fokuserer på ægget og her kan fx Æg, Kærlighed, kant og smag når skallen knækker - og nævnes.