Bøger / skønlitteratur / roman

Ægte rødt


Beskrivelse


Brecht får en sag om mordet på en ung rødhåret kvinde. Da han dykker ned i byens historie, finder han ud af, at en kvinde - også med rødt hår - er blevet myrdet samme sted året forinden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Gyde Neergaard

d. 19. dec. 2018

Hovedpersonen i Ægte rødt er som i Tusindfryd og Ingenting i den hånd kriminaloverbetjent Brecht fra Rigspolitiets rejseafdeling. Kriminalkommissær Olsen og hans folk har denne gang fået til opgave at opklare mordet på en 17-årig rødhåret pige, som er fundet kvalt i en plantage. Et vidne har meldt sig, men omkommer, inden hun får fortalt politiet, hvad hun ved. Den gemytlige Brecht, der både har fantasi og et godt øje til piger, kommer på sporet af endnu en rødhåret ung piges forsvinden, og han må gribe til meget uortodokse metoder, før det lykkes ham at pågribe morderen. Orla Johansen er en meget rutineret forfatter. Der er flugt over feltet, humør midt i spændingen, en sikker milieuskildring - bl. a. fra en avisredaktion - og et godt øre for replikker. Historien holder sig i starten indenfor det sandsynliges rammer, men slutningen er for konstrueret og vanskelig at sluge. Alligevel hører Johansen til blandt de bedste danske kriminalforfattere og bør følgelig findes påbibliotekerne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels Pinholt

d. 18. dec. 2018

I årene 1970-87 har Orla Johansen ialt begået 12 kriminalromaner med makkerparret Brecht og Olsen fra Rigspolitiets rejsehold. Nr. 3 i serien foreligger her i en ny udgave. (Originaludgavenkom i 1972). - Styrken i serien har været dagligdagens dialoger og miljøskildringer fra den danske provins, og netop derfor mærkes det hårdt, at tidens tand kan gnave meget på 17 år. - Plottet erikke uspændende, men løsningen er langt ude! Persongalleriet er broget. Politimændendes indbyrdes jargon virker ikke urealistisk, selv om en betjent af Brechts kåde og kvindekære kaliber næppehavde holdt mange sæsoner i den danske politi-etat. Orla Johansen, der er journalist, rammer også tonen på de bladhus, der spiller en væsentlig rolle i historien, med selvfølgelig indforståethed.Men kvinderne i Ægte rødt må få enhver kvinde anno 1989 til at se rødt. Indladende, vampede teenagere, sure mokker, over-emanciperede hustruer og - som kronen på værket - en lesbisk massemorder!Johansens læserskare ertrofast, men tiden er løbet fra de tidlige bind i serien.


Berlingske tidende

d. 19. maj 1972

af

af

Tage La Cour

d. 19. maj 1972


Jyllands-posten

d. 21. mar. 1972

af

af

L.

d. 21. mar. 1972


Information

d. 6. apr. 1972

af

af

Lisbeth Hertel

d. 6. apr. 1972


Politiken

d. 25. mar. 1972

af

af

Ib Christiansen

d. 25. mar. 1972


Aktuelt

d. 29. mar. 1972

af

af

Claus Rude

d. 29. mar. 1972