Bøger / faglitteratur til børn

Ægyptiske pyramider


Beskrivelse


Bl.a. om hvorfor pyramiderne blev bygget, bygningen af pyramider, dagligliv i Egypten, livet efter døden samt hvad der senere skete med pyramiderne. Hvert emne behandles på en dobbeltside i tekst og farvetegninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Søren Roth

d. 18. dec. 2018

Fagbog om pyramiderne i Ægypten, bygget over standardlæsten et emne pr. opslag. Hvert opslag består af en stor dobbeltsidig tegning i farver, hvori teksten er placeret. Dels en tekst omopslagets emne, dels en billedtekst, der både kan være forklarende og uddybende. Og endelig forklaring og illustration til et delemne indsat i en ramme. Bogen beskriver pyramiderne sombygningsværker, hvordan og hvorfor de blev bygget, handler endvidere om samfundslivet i datidens Ægypten. Sidst i bogen opslag om pyramider andre steder i verden og en tidstavle over de ægyptiskedynastiers udvikling og fald, sammenholdt med udviklingen andre steder i verden. Bogen afsluttes med et register. Det er en udmærket bladrebog og første indføring i livet i Ægypten på faraoernestid og om opførelsen af de mægtige pyramider. Den korte og alligevel informationsrige tekst er letløbende og glimrende oversat. Ialt udgør teksten og de fine illustrationer et glimrende bud på enny titel om emnet for de ca. 10-årige.For samme niveau udkom der sidst en titel i 1980, Brandenberg: Mumier fra Ægypten, som har et lidt andet tilsnit.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul Kr. Jørgensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne bo i serien: Historiens højdepunkter tager sit udgangspunkt i Ægyptens gamle Kongedømme for mere end 4500 år siden, da de store Gizeh pyramider blev bygget. Der fortælles ikke blot omselve bygningen af de imponerende gravsteder, men også om den kulturelle baggrund og i forbindelse dermed om de gamle ægypteres samfundsliv og deres hverdag. Som afslutning omtales pyramider hosinkaer og azteker i Amerika. Teksten, der vil kunne selvlæses fra 4. klasse, er ret kortfattet i de tosidede opslag og fremtræder med flere forskellige typer, ofte på farvet baggrund. Den knyttersig meget tæt til sidernes store illustrationer, som alle er farvelagte tegninger, der samlet optager mere end halvdelen af bogen. Mange går over et opslag. Det er flotte tegninger med fineafstemte farver. I sin typografi og opsætning er det et smukt bog- og billedværk, men emnet taget i betragtning er det en meget kortfattet redegørelse. På skolebiblioteket vil den have størstinteresse som bladrebog oginteressevækker. Vi har i forvejen en hel del bøger, der går dybere i fortællingen om det gamle Ægypten og pyramiderne.Informationer og udgaver