Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ælle bælle alene


Beskrivelse


12-årige Ella går til ridning med klassekammeraten Katrine. Men da der starter en ny, smart pige på rideskolen bliver Ella holdt udenfor. Hun bliver venner med den mystiske Mira, som har sine egne problemer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 5. maj 2015

Hverdagsfortælling om pigen Ella, hvis forældre arbejder alt for meget og ikke har tid til hende. Ella finder trøst i hestene på rideskolen, da hun bliver fravalgt af sin bedste veninde. For hesteglade og eftertænksomme piger mellem 10 og 13 år.

Ella går i 6. klasse og deler sin interesse for heste med klassekammeraten Katrine. På deres rideskole kommer der en ny pige, som ikke kan lide Ella, og Ella bliver holdt udenfor, da Katrine forsøger at komme ind i varmen. Også Ellas mor vil gerne være populær hos sin nye veninde og prøver at lave sig selv om. Ella ser meget op til den 16-årige Mira, som bor på rideskolen, men det viser sig at Mira har store problemer med sin psykisk syge mor. Den danske forfatter har tidligere udgivet flere børnebøger.

Det er seriøse problemer, der tages op i bogen og den 12-årige Ella står meget alene med sine oplevelser. Sproget er flydende og er - på trods af fortællerens alder - præget af voksne refleksioner.

Vi ser flere og flere hestebøger, der blander genren med pigebogselementer og beskæftiger sig med seriøse emner fx Milla, som denne bog dog ikke kan leve op til kvalitetsmæssigt.